Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym to tradycyjne danie kuchni polskiej, które charakteryzuje się delikatną kiełbasą gotowaną w aromatycznym i pikantnym sosie z dodatkiem chrzanu. Kombinacja miękkiej kiełbasy i ostrego chrzanu tworzy wyjątkowe połączenie smaków, które doskonale komponuje się ze smakiem ziemniaków czy kapusty zasmażanej. To danie, które przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych przysmaków i aromatycznych potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej łyżkę masła na patelni.
  2. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż na średnim ogniu, aż zacznie się rumienić.
  3. Dodaj chrzan, śmietankę, majeranek, sól oraz pieprz
  4. Przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego.
  5. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni.
  6. Ponacinaj kiełbasę z obu stron.
  7. Połóż kiełbasę na przygotowanym sosie w naczyniu żaroodpornym.
  8. Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30-35 minut, aż kiełbasa ładnie się zarumieni.
  9. Po upieczeniu wyjmij danie z piekarnika i podawaj.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up