Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką to pyszny i efektowny deser, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Delikatny biszkopt idealnie komponuje się z kremową masą budyniową, a dodatek delikatnych delicji i kolorowej galaretki dodaje mu wyjątkowego smaku i wyglądu. To przepis, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku zagotować 600 ml mleka, a resztę mleka wymieszać z 2 budyniami i 1,5 łyżką mąki ziemniaczanej.
  2. Dodawać rozpuszczony budyń do gotującego się mleka, dodać cukier, masło i gotować aż zgęstnieje.
  3. Wylewamy gorący budyń na dno formy wyłożonej biszkoptami.
  4. Na warstwie budyniu układamy ciastka Jaffa Cake.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia.
  6. Rozpuścić galaretkę cytrynową w wrzącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
  7. Ubijać śmietanę do naczynia, stopniowo dodawać wystudzoną galaretkę i ubijać do połączenia.
  8. Wylać śmietanę z galaretką na ciastka, równomiernie rozprowadzić.
  9. Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej całą noc.
  10. Przed podaniem udekorować płatkami lub startą czekoladą.
  11. Ciasto gotowe do podania!
Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up