Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką to pyszny i efektowny deser, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Delikatny biszkopt idealnie komponuje się z kremową masą budyniową, a dodatek delikatnych delicji i kolorowej galaretki dodaje mu wyjątkowego smaku i wyglądu. To przepis, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości.
Składniki
Przygotowanie
- W garnku zagotować 600 ml mleka, a resztę mleka wymieszać z 2 budyniami i 1,5 łyżką mąki ziemniaczanej.
- Dodawać rozpuszczony budyń do gotującego się mleka, dodać cukier, masło i gotować aż zgęstnieje.
- Wylewamy gorący budyń na dno formy wyłożonej biszkoptami.
- Na warstwie budyniu układamy ciastka Jaffa Cake.
- Odstawiamy do ostygnięcia.
- Rozpuścić galaretkę cytrynową w wrzącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
- Ubijać śmietanę do naczynia, stopniowo dodawać wystudzoną galaretkę i ubijać do połączenia.
- Wylać śmietanę z galaretką na ciastka, równomiernie rozprowadzić.
- Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej całą noc.
- Przed podaniem udekorować płatkami lub startą czekoladą.
- Ciasto gotowe do podania!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również