Biszkopt z pianką i galaretką

Biszkopt z pianką i galaretką to sycący i kolorowy deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Warstwy delikatnego biszkoptu przełamują się pianką o lekkim waniliowym smaku, a całość uzupełnia orzeźwiająca galaretka. To połączenie słodyczy i świeżości idealne na letnie popołudnie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie foremki: Wyłożenie dna foremki papierem do pieczenia i ułożenie 13 herbatników lub biszkoptów.
  2. Przygotowanie galaretek:
  3. Wystudzić.
  4. Do 400 ml gorącej wody wsypać 1 galaretkę agrestową, dokładnie wymieszać i wystudzić.
  5. Przygotowanie pianki:
  6. W misie miksera wlać 250 ml zimnego mleka i wsypać 1 opakowanie śnieżki, ubijać na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej pianki.
  7. Wstawić do lodówki do stężenia.
  8. Dodanie drugiej warstwy pianki:
  9. Powtórzyć proces ubijania 250 ml zimnego mleka z 1 opakowaniem śnieżki.
  10. Wyrównać powierzchnię i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
  11. Dodanie galaretki na wierzch:
  12. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  13. Podanie:
  14. Ciasto gotowe do podania po stężeniu i schłodzeniu w lodówce.
  15. Przyozdobić według uznania przed podaniem.
  16. Smacznego!
Biszkopt z pianką i galaretką

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Biszkopt z pianką i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up