Biszkopt z pianką i galaretką

Biszkopt z pianką i galaretką to sycący i kolorowy deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Warstwy delikatnego biszkoptu przełamują się pianką o lekkim waniliowym smaku, a całość uzupełnia orzeźwiająca galaretka. To połączenie słodyczy i świeżości idealne na letnie popołudnie.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotowanie foremki: Wyłożenie dna foremki papierem do pieczenia i ułożenie 13 herbatników lub biszkoptów.
- Przygotowanie galaretek:
- Wystudzić.
- Do 400 ml gorącej wody wsypać 1 galaretkę agrestową, dokładnie wymieszać i wystudzić.
- Przygotowanie pianki:
- W misie miksera wlać 250 ml zimnego mleka i wsypać 1 opakowanie śnieżki, ubijać na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej pianki.
- Wstawić do lodówki do stężenia.
- Dodanie drugiej warstwy pianki:
- Powtórzyć proces ubijania 250 ml zimnego mleka z 1 opakowaniem śnieżki.
- Wyrównać powierzchnię i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
- Dodanie galaretki na wierzch:
- Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
- Podanie:
- Ciasto gotowe do podania po stężeniu i schłodzeniu w lodówce.
- Przyozdobić według uznania przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Biszkopt z pianką i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również