Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i budyniem

To delikatne i soczyste ciasto jogurtowe z dodatkiem brzoskwiń i budyniu to doskonała propozycja na słodki deser. Subtelny smak jogurtu doskonale komponuje się z słodyczą owoców i kremowym budyniem, tworząc harmonijną kombinację smaków. Idealne ciasto na letnie popołudnie czy spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce połączyć 2 szklanki mąki pszennej, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, łyżeczkę proszku do pieczenia i pół łyżeczki sody
  2. Dodać 3 jajka, 1 szklankę jogurtu naturalnego i pół szklanki oleju
  3. Delikatnie wymieszać składniki, unikając zbyt długiego ucierania, aby uniknąć zakalca.
  4. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 20 cm x 30 cm.
  5. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone brzoskwinie lub inne owoce.
  6. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut, aż ciasto będzie złociste.
  7. Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
  8. Gotowe! Smacznego!
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i budyniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up