Kora dębu z delicjami - przepis na pyszne ciasto z wykwintnym dodatkiem

Kora dębu z delicjami to pyszne ciasto, które swoją wyjątkowość zawdzięcza dodatkowi wykwintnego składnika. Połączenie chrupiącej kory dębu z delikatnymi dodatkami sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. To idealna propozycja dla miłośników nietypowych smaków, które zaskakują i zachwycają.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki potrzebne do wykonania ciasta kora dębu z delicjami.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  3. Przygotuj formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  4. Przygotowanie ciasta:
  5. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
  6. Dodaj pokrojoną na kawałki zimną margarynę.
  7. Rozgnieć składniki w palcach, aż uzyskasz kruszonkę.
  8. Dodaj jajko i zagnieć szybko ciasto.
  9. Podziel ciasto na dwie części jedna powinna być większa.
  10. Wyłóż większą część ciasta na dnie formy i wyrównaj.
  11. Na wierzchu ułóż delicje.
  12. Rozwałkuj pozostałą część ciasta i przykryj nimi delicje.
  13. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz, aż będzie złociste.
  14. Dodatkowe kroki:
  15. Gotowe ciasto ostudź, a następnie pokrój na kawałki i podawaj.
Kora dębu z delicjami - przepis na pyszne ciasto z wykwintnym dodatkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kora dębu z delicjami - przepis na pyszne ciasto z wykwintnym dodatkiem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up