Ciasto na gofrach bez pieczenia - prosty i szybki przepis

Ciasto na gofrach bez pieczenia to szybki i prosty przepis na deser, który zachwyci wszystkich łasuchów. Bazą tego przysmaku jest chrupiąca, aksamitna gofrówka, którą można dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami - od owoców po bitą śmietanę. Idealne rozwiązanie na leniwe popołudnie lub jako deser na przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki: gotowe gofry, kremówkę, cukier puder, śmietan fix, mascarpone, masę kajmakową, czekoladę, orzechy.
  2. Delikatnie podgrzej gofry w tosterze.
  3. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia, a następnie ułóż na nim warstwę gofrów.
  4. Ubij kremówkę z dodatkiem cukru pudru i śmietan fix, a następnie dodaj mascarpone i dokładnie wymieszaj.
  5. Wyłóż połowę masy śmietanowej na warstwę gofrów, tworząc lekkie wgłębienie.
  6. Wypełnij wgłębienie masą kajmakową.
  7. Na wierzch ciasta wyłóż resztę masy śmietanowej.
  8. Podgrzej kremówkę, dodaj do niej roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  9. Wylej czekoladową masę na wierzch ciasta.
  10. Posyp ciasto drobno posiekanymi orzechami.
  11. Włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło i stężało
  12. Po schłodzeniu ciasta, możesz je pokroić i podawać
Ciasto na gofrach bez pieczenia - prosty i szybki przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto na gofrach bez pieczenia - prosty i szybki przepis, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up