Ciasto ananasowe z puszki

Ciasto ananasowe z puszki to prosty i pyszny deser, który świetnie sprawdza się na szybką i łatwą słodką przekąskę. Charakteryzuje się puszystym ciastem z dodatkiem kawałków soczystego ananasa z puszki, które dodają mu wyjątkowego smaku i aromatu. Idealne ciasto na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinne przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyłożenie dno okrągłej tortownicy lub kwadratowej blaszki herbatnikami.
  2. Wylanie gorącego budyniu ugotowanego na soku ananasowym na herbatniki.
  3. Układanie kolejnej warstwy herbatników na ciepłym budyniu.
  4. Przygotowanie budyniowego kremu kokosowego przez ucieranie masła z cukrem pudrem i dodawanie budyń'u ugotowanego z wiórkami kokosowymi.
  5. Wyłożenie herbatników na kremie kokosowym.
  6. Chłodzenie ciasta.
  7. Wylanie tężejącej galaretki z ananasem na budyniowy krem kokosowy.
  8. Chłodzenie aż do stężenia.
  9. Dekoracja i podanie.
Ciasto ananasowe z puszki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto ananasowe z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up