Ciasto z ciepłymi lodami i serkiem mascarpone

Ciasto z ciepłymi lodami i serkiem mascarpone to pyszny deser, który zachwyci każde podniebienie. Delikatne i puszyste ciasto pod kremowymi lodami oraz kremowym serkiem mascarpone to połączenie, które rozpływa się w ustach. Idealne danie na letnie dni, kiedy chcemy ochłodzić się czymś słodkim i orzeźwiającym. Spróbuj tego przepisu i delektuj się smakiem!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (ziemniaki, marchew, cebulę) obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż ją aż będzie miękka.
  3. Dodaj pokrojoną marchew i ziemniaki do cebuli na patelnię i smaż wszystko aż warzywa będą miękkie.
  4. Następnie dodaj do warzyw musztardę, paprykę w proszku, sól i pieprz oraz bulion warzywny.
  5. Dus warzywa w przykrytej patelni aż będą miękkie.
  6. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z mlekiem, a następnie dodaj tę mieszankę do duszonych warzyw, ciągle mieszając aż sos zgęstnieje.
  7. Na koniec dopraw warzywa solą i pieprzem do smaku i podawaj gorące.
Ciasto z ciepłymi lodami i serkiem mascarpone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z ciepłymi lodami i serkiem mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up