Ciasto krakersowo-krówkowe

Ciasto krakersowo-krówkowe to pyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska, która z pewnością zadowoli każde podniebienie. Składające się z warstw krakersów, kremowej krowki i czekoladowej polewy, to połączenie smaków, które rozpływają się w ustach. Doskonałe ciasto na każdą okazję, które zaskoczy i zachwyci wszystkich gości.
Składniki
Przygotowanie
- W misie robota ubijamy 600 ml schłodzonej śmietanki 30%, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru pudru i 2 łyżki cukru wody.
- Rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w 30 ml zimnej wody, odstawiamy na 10 minut.
- Podgrzewamy rozpuszczoną żelatynę w rondelku.
- Dodajemy podgrzaną żelatynę do ubitej śmietany i delikatnie mieszamy.
- Wykładamy połowę ubitej śmietany na dno blaszki wyłożonej krakersami.
- Układamy kolejną warstwę krakersów.
- Rozprowadzamy połowę gotowej masy kajmakowej na krakersach.
- Układamy kolejną warstwę krakersów.
- Wykładamy pozostałą część ubitej śmietany.
- Układamy ostatnią warstwę krakersów.
- Rozprowadzamy pozostałą masę kajmakową na wierzchu.
- Posypujemy ciasto płatkami migdałów (około 50 g).
- Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 3 godziny.
- Po schłodzeniu, podajemy i możemy się delektować!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto krakersowo-krówkowe, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również