Ciasto krakersowo-krówkowe

Ciasto krakersowo-krówkowe to pyszna i łatwa do przygotowania słodka przekąska, która z pewnością zadowoli każde podniebienie. Składające się z warstw krakersów, kremowej krowki i czekoladowej polewy, to połączenie smaków, które rozpływają się w ustach. Doskonałe ciasto na każdą okazję, które zaskoczy i zachwyci wszystkich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misie robota ubijamy 600 ml schłodzonej śmietanki 30%, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru pudru i 2 łyżki cukru wody.
  2. Rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w 30 ml zimnej wody, odstawiamy na 10 minut.
  3. Podgrzewamy rozpuszczoną żelatynę w rondelku.
  4. Dodajemy podgrzaną żelatynę do ubitej śmietany i delikatnie mieszamy.
  5. Wykładamy połowę ubitej śmietany na dno blaszki wyłożonej krakersami.
  6. Układamy kolejną warstwę krakersów.
  7. Rozprowadzamy połowę gotowej masy kajmakowej na krakersach.
  8. Układamy kolejną warstwę krakersów.
  9. Wykładamy pozostałą część ubitej śmietany.
  10. Układamy ostatnią warstwę krakersów.
  11. Rozprowadzamy pozostałą masę kajmakową na wierzchu.
  12. Posypujemy ciasto płatkami migdałów (około 50 g).
  13. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 3 godziny.
  14. Po schłodzeniu, podajemy i możemy się delektować!
Ciasto krakersowo-krówkowe

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto krakersowo-krówkowe, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up