Ciasto z kremem z kaszy manny

Ciasto z kremem z kaszy manny to pyszna i sycąca słodka przekąska, która zaskakuje niezwykłym połączeniem składników. Delikatne ciasto wzbogacone kremowym nadzieniem z kaszy manny stanowi połączenie tradycji z nowoczesnością. To doskonały pomysł na deser, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym łasuchom.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotować kaszę mannę, dodając więcej kaszy niż sugeruje to przepis na opakowaniu.
- W rondlu połączyć ugotowaną kaszę mannę z pozostałymi składnikami (mleko) i zagotować.
- Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kasza manna bardzo mocno zgęstnieje.
- Wystudzić kaszę mannę do temperatury pokojowej.
- W temperaturze pokojowej rozetrzeć masło, najlepiej mikserem, na najwyższych obrotach.
- Dodawać po jednej łyżce wystudzonej kaszy manny do puchatego masła, rozcierając na małych obrotach miksera lub za pomocą łyżki.
- Gotowy krem z kaszy manny użyć do przekładania tortów, ciast itp.
- Wstawić ciasto z kremem do lodówki na około 2-3 godziny, aby stężało.
- Pozostawić deser w lodówce do stężenia.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z kremem z kaszy manny, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również