Ciasto z masłem orzechowym - prosty przepis bez konieczności pieczenia

Ciasto z masłem orzechowym to szybki i łatwy do wykonania deser, który nie wymaga pieczenia. Bazuje głównie na masie krakersowej zmieszanej z masłem orzechowym i miodem. Po schłodzeniu w lodówce staje się puszyste i lekko chrupiące. Można je dodatkowo udekorować polewą czekoladową lub posypką z orzechów. Doskonałe rozwiązanie dla miłośników słodkości i orzechowego smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać 70 g cukru trzcinowego, 1 jajko i 200 g 100% masła orzechowego do uzyskania jednolitej konsystencji masy.
  2. Zwilżyć ręce wodą lub olejem i formować z masy ciasteczka w formie kulek.
  3. Rozpłaszczyć kuleczki dłonią lub widelcem nasączonym w wodzie lub oleju.
  4. Umieścić ciasteczka na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 12 minut.
  5. Po upieczeniu ciasteczka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed zdjęciem z blachy.
  6. Gotowe ciasteczka z masłem orzechowym bez pieczenia są gotowe do podania.
Ciasto z masłem orzechowym - prosty przepis bez konieczności pieczenia

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z masłem orzechowym - prosty przepis bez konieczności pieczenia, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up