Ciasto z Nutellą, sucharkami i mascarpone

Ciasto z Nutellą, sucharkami i mascarpone to pyszna i szybka do wykonania słodka uczta. Połączenie kremowej Nutelli z chrupiącymi sucharkami i delikatnym mascarpone tworzy nieziemski smakowy trójkąt. Doskonałe ciasto na każdą okazję, które z pewnością zachwyci niejednego smakosza słodkości. Doskonała propozycja dla miłośników czekolady i kremowych wypieków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić jedną bezbarwną galaretkę w szklance wrzącej wody.
  2. Rozpuścić drugą galaretkę w soku z kompotu i wodzie.
  3. Rozdrabnić 160 g sucharków na pyłek i dodać 200 g kremu czekoladowego, wymieszać.
  4. Wykładać przygotowany spód do ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i schłodzić.
  5. Zmiksować 400 ml śmietanki, 250 g serka mascarpone i 2 pełne łyżki cukru pudru na gęsty krem.
  6. Dodać przestudzoną galaretkę bezbarwną do kremu, wymieszać.
  7. Wyłożyć krem na schłodzony spód ciasta, równomiernie rozsmarować i schłodzić ponownie.
  8. Po zgęstnieniu galaretki z kompotu z wiśniami, wylać ją na krem.
  9. Schłodzić całość w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez noc.
  10. Podawać i delektować się pysznym ciastem!
Ciasto z Nutellą, sucharkami i mascarpone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z Nutellą, sucharkami i mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up