Kuskus z warzywami i kurczakiem: przepis na aromatyczne danie na ciepło

Kuskus z warzywami i kurczakiem to pyszne i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację. Aromatyczny kuskus przełamuje smakiem soczystego kurczaka i kolorowych warzyw, co czyni tę potrawę nie tylko smaczną, ale też bardzo atrakcyjną wizualnie. Prosty przepis pozwala szybko przygotować to danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj sałatę lodową, obrane rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz ogórka.
  2. Pokrój sałatę na mniejsze kawałki, a rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz ogórka w plastry.
  3. Posiekaj duży pęczek koperku.
  4. W misce wymieszaj jogurt naturalny, majonez, słodką paprykę, sól oraz czarny pieprz.
  5. Dodaj pokrojoną sałatę, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, ogórka oraz koperek do sosu i delikatnie wymieszaj.
  6. Gotowy kuskus podawaj na talerzach, a na wierzchu ułóż przygotowaną sałatkę.
  7. Możesz udekorować danie drobno posiekanym koperkiem.
  8. Dobrej komitycji!
Kuskus z warzywami i kurczakiem: przepis na aromatyczne danie na ciepło

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kuskus z warzywami i kurczakiem: przepis na aromatyczne danie na ciepło, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up