Pieczone papryki faszerowane mięsem i warzywami

Papryki faszerowane mięsem i warzywami to aromatyczne danie, w którym soczyste papryki jemy pieczone w piekarniku, nadziewane mieszanką mięsa mielonego i krojonych warzyw. To proste, smaczne i sycące danie, które zachwyci każde podniebienie. Doskonałe zarówno jako obiad, jak i na przyjęcie.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu zagotuj wodę.
- Dodaj orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
- Dodaj obrane i pokrojone w kostkę buraki, gotuj aż będą miękkie.
- Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj aż będą miękkie.
- W misce roztrzep jajka.
- Dodaj do jajek olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz i sok cytrynowy
- Dodaj przygotowane jajka i całą mieszankę do gotujących się warzyw
- Dodaj pokrojone filety śledziowe i pokrojoną cebulę
- Przełóż danie do formy o średnicy 18 cm.
- Wstaw formę do lodówki na 2 godziny, aby danie się schłodziło.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pieczone papryki faszerowane mięsem i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również