Pieczone papryki faszerowane mięsem i warzywami

Papryki faszerowane mięsem i warzywami to aromatyczne danie, w którym soczyste papryki jemy pieczone w piekarniku, nadziewane mieszanką mięsa mielonego i krojonych warzyw. To proste, smaczne i sycące danie, które zachwyci każde podniebienie. Doskonałe zarówno jako obiad, jak i na przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu zagotuj wodę.
  2. Dodaj orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
  3. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę buraki, gotuj aż będą miękkie.
  4. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj aż będą miękkie.
  5. W misce roztrzep jajka.
  6. Dodaj do jajek olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz i sok cytrynowy
  7. Dodaj przygotowane jajka i całą mieszankę do gotujących się warzyw
  8. Dodaj pokrojone filety śledziowe i pokrojoną cebulę
  9. Przełóż danie do formy o średnicy 18 cm.
  10. Wstaw formę do lodówki na 2 godziny, aby danie się schłodziło.
  11. Smacznego!
Pieczone papryki faszerowane mięsem i warzywami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pieczone papryki faszerowane mięsem i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up