Deser z borówkami i jogurtem

Deser z borówkami i jogurtem to lekka i orzeźwiająca propozycja na słodki deser. Kwaśny smak jogurtu idealnie komponuje się z lekko słodkimi borówkami, tworząc wyjątkowo smakowitą kombinację. Prosty w przygotowaniu i pełen witamin - doskonały wybór na letnie popołudnie.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj płatki owsiane (130g) z gorącą wodą (240ml) i pozostaw na 10 minut.
  2. Pokrój jedno jabłko na małe kawałki.
  3. W osobnej misce roztrzep jajka (2 sztuki) i dodaj jogurt naturalny (120g), cukier (3 łyżki), olejek waniliowy (1 łyżeczka), roztopione masło (60g) oraz proszek do pieczenia (1 łyżka)
  4. Dodaj pokrojone jabłka oraz borówki (100g) do masy.
  5. Wysmaruj formę do ciasta o średnicy 30cm masłem lub olejem.
  6. Wlej masę do przygotowanej formy i piecz w temperaturze 180°C przez 45-50 minut.
  7. Po upieczeniu deser z borówkami i jogurtem jest gotowy do podania.
  8. Zachęć widzów do zostawienia komentarza i subskrypcji kanału, aby nie przegapić kolejnych przepisów.
  9. Zaproś widzów do podzielenia się swoimi wrażeniami po wypróbowaniu tego przepisu.
  10. Podziękuj za oglądanie i zapowiedz następny film.
Deser z borówkami i jogurtem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Deser z borówkami i jogurtem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up