Deser: Truskawki z jogurtem naturalnym

Deser składający się z pokrojonych truskawek, podawanych z jogurtem naturalnym i opcjonalnie posypanych odrobiną cukru lub miodu. Prosty i lekki deser, idealny na letnie popołudnia.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj płatki owsiane (130g) z gorącą wodą (240ml) i odstaw na 10 minut.
  2. Pokrój jabłko na małe kawałki.
  3. W misce roztrzep jajka, dodaj jogurt naturalny (120g), cukier (3 łyżki), olejek waniliowy (1 łyżeczka) i roztopione masło (60g)
  4. Dodaj proszek do pieczenia (1 łyżka) i pokrojone jabłka oraz borówki (100g) do miski.
  5. Wysmaruj formę do ciasta (30cm) masłem lub olejem.
  6. Wlej ciasto do przygotowanej formy.
  7. Piecz w temperaturze 180°C przez 45-50 minut.
  8. Po upieczeniu wyjmij deser z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
  9. Gotowy deser z truskawkami i jogurtem naturalnym jest gotowy do podania.
  10. Zachęcaj widzów do komentowania i subskrybowania kanału.
Deser: Truskawki z jogurtem naturalnym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Deser: Truskawki z jogurtem naturalnym, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up