Drożdżówki z serem i borówkami

Drożdżówki z serem i borówkami to idealna propozycja na pyszne i puszyste bułeczki. Połączenie kremowego sera z słodkimi borówkami nadaje im wyjątkowego smaku. Doskonałe zarówno na śniadanie, jak i jako przekąska o każdej porze dnia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić drożdże w letnim mleku.
  2. Dodać do drożdży cukier i odrobinę mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
  3. Dodać do wyrośniętej masy jajko, stopione masło, szczyptę soli i resztę mąki
  4. Odstawić ciasto do wyrośnięcia.
  5. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkować je na prostokąt.
  6. Posmarować ciasto serem, posypać borówkami.
  7. Zwinąć ciasto w rulon i pokroić na kawałki.
  8. Układać kawałki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  9. Odstawić na chwilę do ponownego wyrośnięcia.
  10. Piec w nagrzanym piekarniku według temperatury i czasu wskazanego w przepisie.
Drożdżówki z serem i borówkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Drożdżówki z serem i borówkami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up