Dżem z agrestu z dodatkiem żelfixu

Dżem z agrestu z dodatkiem żelfixu to prosty i szybki przepis na domowy dżem o intensywnym smaku i delikatnej konsystencji. Dzięki dodatkowi żelfixu dżem szybko zetnie się i będzie idealny do smarowania na chleb, dodatku do deserów czy jako słodki dodatek do dań mięsnych. Doskonały sposób na wykorzystanie sezonowego agrestu i cieszenie się aromatycznym dżemem przez cały rok.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj agrest, usuń gałązki.
  2. Przełóż owoce do garnka.
  3. Dodaj żelfix i dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj cukier.
  5. Całość gotuj, aż owoce zaczną się rozpadać i masa zgęstnieje.
  6. Gorący dżem przełóż do słoików.
  7. Słoiki zakręć i odwróć do góry dnem, pozostaw do ostygnięcia.
Dżem z agrestu z dodatkiem żelfixu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Dżem z agrestu z dodatkiem żelfixu, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up