Fasolka po bretońsku z szybkowaru: szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie!

Fasolka po bretońsku z szybkowaru to szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie, które zachwyca prostotą i smakiem. Połączenie fasoli, kiełbasy, cebuli i przypraw, gotowane razem w szybkowarze, tworzy wyjątkową kompozycję smaków, idealną na chłodne wieczory. Gotowe danie ma intensywny aromat i gustowny, gęsty sos, który doskonale komponuje się z bagietką czy pieczywem. Spróbuj tego przepisu i poczuj smak Bretanii w Twoim własnym domu!
Składniki
Przygotowanie
- Wsypać do szybkowaru pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę boczkową.
- Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.
- Podsmażyć składniki na funkcji smażenie lub duszenie szybkowaru aż się lekko zrumienią.
- Dodać przecedzoną cieciorkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę wieprzową.
- Wymieszać ze sobą składniki.
- Dolać passatę pomidorową oraz wodę.
- Doprawić solą, pieprzem i papryką wędzoną.
- Wymieszać wszystkie składniki.
- Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę oraz suszone zioła (np
- Zamknąć szybkowar i gotować potrawę przez określony czas.
- Po odpowiednim czasie, wyjąć danie z szybkowaru, doprawić ewentualnie do smaku i podawać.
- Można podać fasolkę po bretońsku z kawałkiem chleba lub ryżem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Fasolka po bretońsku z szybkowaru: szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie!, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również