Fasolka po bretońsku z szybkowaru: szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie!

Fasolka po bretońsku z szybkowaru to szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie, które zachwyca prostotą i smakiem. Połączenie fasoli, kiełbasy, cebuli i przypraw, gotowane razem w szybkowarze, tworzy wyjątkową kompozycję smaków, idealną na chłodne wieczory. Gotowe danie ma intensywny aromat i gustowny, gęsty sos, który doskonale komponuje się z bagietką czy pieczywem. Spróbuj tego przepisu i poczuj smak Bretanii w Twoim własnym domu!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wsypać do szybkowaru pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę boczkową.
  2. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.
  3. Podsmażyć składniki na funkcji smażenie lub duszenie szybkowaru aż się lekko zrumienią.
  4. Dodać przecedzoną cieciorkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę wieprzową.
  5. Wymieszać ze sobą składniki.
  6. Dolać passatę pomidorową oraz wodę.
  7. Doprawić solą, pieprzem i papryką wędzoną.
  8. Wymieszać wszystkie składniki.
  9. Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę oraz suszone zioła (np
  10. Zamknąć szybkowar i gotować potrawę przez określony czas.
  11. Po odpowiednim czasie, wyjąć danie z szybkowaru, doprawić ewentualnie do smaku i podawać.
  12. Można podać fasolkę po bretońsku z kawałkiem chleba lub ryżem.
Fasolka po bretońsku z szybkowaru: szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie!

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Fasolka po bretońsku z szybkowaru: szybki i aromatyczny przepis na tradycyjne danie francuskie!, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up