Filet z kurczaka z piekarnika z warzywami

Filet z kurczaka z piekarnika z warzywami to prosty i pyszny sposób przygotowania dania obiadowego. Na przygotowanie potrawy wystarczy filet z kurczaka, ulubione warzywa, przyprawy i piekarnik. Warzywa i kurczaka należy pokroić, wymieszać z przyprawami, ułożyć na blaszce i zapiec aż do zrumienienia. Danie można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonała propozycja zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.
Składniki
Przygotowanie
- Przekrój filety z kurczaka na pół.
- Posiekaj pomidora, sera, pietruszkę i inne składniki na nadzienie.
- Posól, popieprz i posyp suszonym czosnkiem filety z kurczaka.
- Marynuj filety z kurczaka w przygotowanej marynacie przez 30 minut.
- Na każdy kawałek fileta nałóż nadzienie, zwiń w roladkę i zabezpiecz wykałaczką.
- Ułóż roladki z kurczaka w naczyniu do pieczenia.
- W miseczce wymieszaj jogurt, musztardę i przyprawy, a następnie posmaruj nimi roladki z kurczaka.
- Piecz roladki z kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut.
- Obierz ziemniaki i pokrój je w plastry.
- W misce wymieszaj przyprawy z ziemniakami, dodaj olej, wymieszaj.
- Ułóż plastry ziemniaków na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.
- Przygotuj surówkę, krojąc pomidora, ogórki, szalotkę, zieloną cebulę, a następnie wymieszaj z kwaśną śmietaną, solą i pieprzem.
- Podawaj kurczaka z piekarnika z ziemniakami i surówką warzywną.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Filet z kurczaka z piekarnika z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również