Gołąbki z kapusty pekińskiej: przepis krok po kroku

Gołąbki z kapusty pekińskiej to smaczne i łatwe do przygotowania danie, które zaskoczy wszystkich swoim niecodziennym smakiem. Wystarczy posiekana kapusta pekińska zawinięta w mięsnym farszu, gotowana w aromatycznym sosie pomidorowym. Świetne danie na obiad dla całej rodziny!

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj kapustę pekińską na mniejsze kawałki i włóż do mikrofali na 3-4 minuty.
  2. Przygotuj farsz: w misce wymieszaj mięso mielone, ugotowany ryż, jajka, przecier pomidorowy oraz przyprawy (sól, pieprz, papryka czerwona)
  3. Odrywaj miękkie liście kapusty po wystudzeniu.
  4. Usuń twardą część liści kapusty.
  5. Na każdym liściu kapusty połóż łyżkę farszu i zawijaj, formując gołąbki.
  6. Wyłóż garnek liśćmi kapusty, aby uniknąć przypalenia gołąbków.
  7. Układaj gołąbki w garnku.
  8. Zalej gołąbki sosem pomidorowym.
  9. Przykryj gołąbki pozostałymi liśćmi kapusty.
  10. Nastaw garnek na mały ogień i gotuj gołąbki przez około 1 godzinę.
  11. Gotowe! Smacznego!
Gołąbki z kapusty pekińskiej: przepis krok po kroku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Gołąbki z kapusty pekińskiej: przepis krok po kroku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up