Gulasz z dzika po myśliwsku

Gulasz z dzika po myśliwsku to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Mięso dzika duszone jest z warzywami, ziołami i aromatycznymi przyprawami, co nadaje potrawie wyjątkowego charakteru. Zwykle podawane jest z kluskami, puree ziemniaczanym lub kaszą. Idealne danie dla miłośników dziczyzny i kuchni polskiej.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i pokrojenie warzyw (cebula, marchew, seler) oraz czosnku.
- Oczyszczenie mięsa z dzika i pokrojenie na równomierne kawałki.
- Przygotowanie przypraw takich jak majeranek, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.
- Rozgrzanie garnka na patelni lub rondlu.
- Smażenie mięsa na patelni aż do zrumienienia.
- Dodanie pokrojonych warzyw i smażenie aż do zeszklenia.
- Dodanie przeciśniętego czosnku do potrawy.
- Dodanie wszystkich przypraw oraz ewentualnie octu.
- Duszenie potrawy przez około 1-2 godziny na małym ogniu aż mięso będzie miękkie i aromaty się połączą.
- Podanie gulaszu np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Gulasz z dzika po myśliwsku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również