Herbata z miodem i cytryną

Herbata z miodem i cytryną to doskonały napój na chłodne dni, który rozgrzeje i dodatkowo wzmocni organizm. Aby przygotować tę aromatyczną herbatę, wystarczy zagotować wodę, dodać herbatę ulubionego smaku, sok z cytryny i łyżeczkę miodu. Całość dokładnie wymieszać i parzyć przez kilka minut. Herbata gotowa do delektowania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj trzy cytryny oraz lokalny miód.
  2. Opcjonalnie dodaj świeży imbir.
  3. Pokrój cytryny oraz imbir na plastry.
  4. Użyj słoika o pojemności 12 uncji.
  5. Warstwuj plastry cytryny z miodem i imbirem w słoiku
  6. Jeśli używasz cytryn ze sklepu, dokładnie je umyj i wyczyść, by pozbyć się wosku
  7. Po złożeniu wszystkich składników, przechowaj słoik w lodówce przez co najmniej dwa dni, aby się przegryzły.
  8. Po przegryzieniu, herbata jest gotowa do spożycia
  9. Przechowuj słoik w lodówce powinien wystarczyć na około miesiąc, ale zazwyczaj starcza na około dwa tygodnie
  10. Lista składników i proporcji znajduje się w opisie pod filmem
Herbata z miodem i cytryną

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Herbata z miodem i cytryną, możesz odwiedzić kategorię Napoje.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up