Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem to prosty i szybki przepis na eleganckie i smaczne danie. Jajka gotowane na twardo, przekrojone na pół, wydrążone żółtka mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę szynką, startym żółtym serem, majonezem i przyprawami. Następnie farsz nakładamy z powrotem do białek i podajemy jako przystawkę lub lekki posiłek. Smakowite i efektowne danie, które zachwyci gości przy każdej okazji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż na pół.
  2. Wyjmujemy żółtka z białek i przekładamy je na płaski talerz.
  3. Rozgniatamy żółtka widelcem.
  4. Plastry salami drobno siekamy.
  5. Szczypiorek drobno siekamy.
  6. Do miski dodajemy rozgniecione żółtka, siekane salami, szczypiorek, starty żółty ser, majonez, sól i pieprz, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
  7. Faszerujemy połówki białek przygotowanym nadzieniem.
  8. Na koniec dekorujemy jajka świeżym koperkiem.
  9. Podajemy przygotowane danie na zimno.
Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jajka faszerowane szynką i żółtym serem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up