Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem to prosty i szybki przepis na eleganckie i smaczne danie. Jajka gotowane na twardo, przekrojone na pół, wydrążone żółtka mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę szynką, startym żółtym serem, majonezem i przyprawami. Następnie farsz nakładamy z powrotem do białek i podajemy jako przystawkę lub lekki posiłek. Smakowite i efektowne danie, które zachwyci gości przy każdej okazji.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż na pół.
- Wyjmujemy żółtka z białek i przekładamy je na płaski talerz.
- Rozgniatamy żółtka widelcem.
- Plastry salami drobno siekamy.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miski dodajemy rozgniecione żółtka, siekane salami, szczypiorek, starty żółty ser, majonez, sól i pieprz, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
- Faszerujemy połówki białek przygotowanym nadzieniem.
- Na koniec dekorujemy jajka świeżym koperkiem.
- Podajemy przygotowane danie na zimno.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jajka faszerowane szynką i żółtym serem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również