Grzańec z piwa - przepis

Grzańec z piwa to aromatyczny i rozgrzewający napój idealny na chłodne wieczory. Wystarczy podgrzać piwo z dodatkiem miodu, cynamonu, goździków i skórki pomarańczy, a następnie podać w rozgrzanym kubku. To doskonała propozycja dla miłośników oryginalnych i ciepłych napojów.

Składniki

Przygotowanie

  1. W szybko zagotowanej wodzie rozpuścić szklankę miodu.
  2. Dodać 4 goździki oraz 4 ziarna ziela angielskiego.
  3. Dodać łyżeczkę cynamonu oraz skórkę z jednej pomarańczy.
  4. Gotować około 5 minut na małym ogniu.
  5. Dodać 1-2 butelki piwa.
  6. Podgrzewać aż napój będzie gorący, ale nie zagotowany.
  7. Przecedzić i podawać z plasterkiem pomarańczy.
Grzańec z piwa - przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Grzańec z piwa - przepis, możesz odwiedzić kategorię Napoje.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up