Kaszanka z kapustą kiszoną z piekarnika

Kaszanka z kapustą kiszoną z piekarnika to tradycyjne i smaczne danie, które warto wypróbować. Przygotowanie jest proste - kaszankę i kapustę kiszoną umieszczamy razem w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku. Efekt końcowy to aromatyczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie potrzebne składniki: kaszankę, kapustę kiszoną, cebulę, przyprawy.
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Przygotowanie potrawy:
- Na blasze do pieczenia ułóż warstwę kapusty kiszonej.
- Na kapuście ułóż pokrojoną w plastry kaszankę.
- Na kaszance ułóż pokrojoną cebulę.
- Posyp całość ulubionymi przyprawami, np
- Przykryj blaszkę i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
- Piecz potrawę przez określony czas, aż składniki się zrumienią i upieką.
- Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i podawaj, np
- Podanie:
- Przełóż kaszankę z kapustą kiszoną do odpowiedniego naczynia.
- Podawaj ciepłą, jako danie główne lub dodatek.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kaszanka z kapustą kiszoną z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również