Kluski na parze z gulaszem

Kluski na parze z gulaszem to pyszne danie, w którym delikatne kluski zostają podane z aromatycznym i gęstym gulaszem. Kluski na parze mają puszystą konsystencję, a gulasz przygotowany z wołowiny, warzyw i przypraw dodaje potrawie intensywnego smaku. To danie idealne na chłodne wieczory, które rozgrzeje i zachwyci wszystkich miłośników domowego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki na kluski na parze: mąkę, wodę, sól.
- W misce wymieszaj mąkę z odrobiną soli, następnie stopniowo dodawaj wodę, mieszając, aż uzyskasz elastyczne ciasto.
- Uformuj z ciasta małe kulki i ułóż je na papierze do pieczenia.
- Przygotuj garnki do gotowania na parze, uzupełnij wodę i gotuj.
- Umieść kulki ciasta na papierze do pieczenia w garnku, przykryj i gotuj na parze przez około 10-15 minut, aż będą miękkie.
- Przygotowanie gulaszu:
- Przygotuj składniki na gulasz: mięso (np
- W rondlu podsmaż cebulę, dodaj mięso i smaż aż będzie rumiane.
- Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę i pomidory
- Wlej wodę lub bulion, dopraw przyprawami (np
- Podanie:
- Przełóż ugotowane kluski na parze do miseczki, a na wierzch nalij gulasz.
- Posyp posiekaną natką pietruszki lub świeżym koperkiem.
- Kluski na parze z gulaszem są gotowe do serwowania
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kluski na parze z gulaszem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również