Kotlety siekane z kurczaka z warzywami

Kotlety siekane z kurczaka z warzywami to prosty i smaczny przepis na domowe kotlety z mięsa kurczaka z dodatkiem warzyw. Mięso i warzywa siekane są razem, formowane w kotlety i smażone na patelni. Danie jest bogate w białko i składniki odżywcze, idealne jako obiad lub kolacja dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zetrzeć cukinię na tarce, odstawić na kilka minut i odcisnąć z nadmiaru wody.
  2. Pokroić filet z kurczaka w kostkę.
  3. W misce połączyć zetrzoną cukinię, pokrojony kurczak, jajko, przeciśnięty czosnek, pokrojoną paprykę, oraz kukurydzę.
  4. Dodać mąkę ziemniaczaną, posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę, sól i pieprz
  5. Na patelni rozgrzać olej.
  6. Nakładać łyżką lub ręką porcje farszu na patelnię i formować kotlety, smażyć na złoty kolor z obu stron.
  7. Jeśli kotlety się rozpadają, można podsypać farsz mąką.
  8. Dodatkowo można dodać do farszu garść żółtego startego sera.
  9. Gotowe kotlety podawać z ulubionymi dodatkami
Kotlety siekane z kurczaka z warzywami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety siekane z kurczaka z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up