Kotlety kalafiorowe z ziemniaków

Kotlety kalafiorowe z ziemniaków to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Połączenie kalafiora, ziemniaków, cebuli i przypraw tworzy smaczną i sycącą potrawę, która zadowoli nawet największych smakoszy. Idealne danie dla wegetarian, które świetnie sprawdza się jako obiad lub kolacja. Można podać je z ulubionym sosem lub surówką. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Zmielić w maszynce do mielenia kilogram ziemniaków i pół kilograma kalafiora.
- Dodać grubo pokrojony koperek (lub szczypiorek), jedno jajko, 150 g tartej mozzarelli, odrobinę soli i sporo pieprzu
- Przygotować panierkę z dwóch jajek, papryki słodkiej mielonej, soli i pieprzu.
- Wypełniać masą na kotlety, obtaczać w mące, jajku, i bułce tartej
- Rozgrzać olej na patelni.
- Smażyć kotlety z obu stron na złocisty kolor, starając się nie przewracać ich zbyt wiele.
- Wyjąć kotlety z patelni, gdy są chrupiące i złociste z obu stron.
- Podawać kotlety np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety kalafiorowe z ziemniaków, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również