Krem z czarnej porzeczki - idealny dodatek do tortu

Krem z czarnej porzeczki to prosty i aromatyczny dodatek, który doskonale uzupełnia smak i wygląd tortów. Dzięki intensywnemu smakowi porzeczki świetnie komponuje się z delikatnymi kremami i biszkoptem, dodając im wyjątkowego charakteru. Przygotowanie tego kremu jest szybkie i łatwe, a efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich miłośników deserów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zbierz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kremu z czarnej porzeczki.
  2. Oczyszcz i umyj porzeczki.
  3. Przygotuj garnek i łyżkę do mieszania składników.
  4. Przygotuj blender lub mikser do zmiksowania składników.
  5. Wykonanie:
  6. W garnku umieść porzeczki i dodaj odrobinę wody.
  7. Podgrzewaj porzeczki na małym ogniu, aż zmiękną.
  8. Gdy porzeczki zmiękną, przetrzyj je przez sito, aby uzyskać gładką masę bez pestek.
  9. W nowym garnku, wymieszaj puree porzeczek z cukrem i skrobią ziemniaczaną.
  10. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje i będzie miała konsystencję kremu.
  11. Odstaw krem do lodówki, aby wystygł.
  12. Po wystudzeniu, krem będzie gotowy do użycia jako dodatek do tortu.
Krem z czarnej porzeczki - idealny dodatek do tortu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krem z czarnej porzeczki - idealny dodatek do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up