Kremowa kasza manna z dodatkiem budyń

Kremowa kasza manna z dodatkiem budyniu to pyszna i sycąca propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie lub deser. Połączenie kaszy manny z budyniem nadaje potrawie kremowej i delikatnej konsystencji, która z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zagości na Twoim stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę mannę na gęsto w mleku.
  2. Wystudzić kaszę mannę w temperaturze pokojowej.
  3. Rozetrzeć masło na maślany krem.
  4. Stopniowo dodawać wystudzoną kaszę mannę do masła, mieszając mikserem lub łyżką.
  5. Przekładać gotowy krem na torty lub ciasta.
  6. Wstawić wypiek do lodówki na 2-3 godziny do stężenia.
  7. Spróbować i sprawdzić, jak smakuje.
Kremowa kasza manna z dodatkiem budyń

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kremowa kasza manna z dodatkiem budyń, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up