Kremowa kasza manna z dodatkiem budyń

Kremowa kasza manna z dodatkiem budyniu to pyszna i sycąca propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie lub deser. Połączenie kaszy manny z budyniem nadaje potrawie kremowej i delikatnej konsystencji, która z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zagości na Twoim stole.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotować kaszę mannę na gęsto w mleku.
- Wystudzić kaszę mannę w temperaturze pokojowej.
- Rozetrzeć masło na maślany krem.
- Stopniowo dodawać wystudzoną kaszę mannę do masła, mieszając mikserem lub łyżką.
- Przekładać gotowy krem na torty lub ciasta.
- Wstawić wypiek do lodówki na 2-3 godziny do stężenia.
- Spróbować i sprawdzić, jak smakuje.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kremowa kasza manna z dodatkiem budyń, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również