Krem z mascarpone i budyniu - przepis

Przepis na krem z mascarpone i budyniu to prosty i pyszny deser, który zaskoczy Twoich gości. Wystarczy połączyć mascarpone z ugotowanym budyniem, dodać trochę cukru i wanilii, a następnie schłodzić w lodówce. Efektem będzie delikatny i kremowy deser, idealny na letnie dni. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj kremowy serek mascarpone o zawartości 75% tłuszczu
  2. Jeśli używasz serek o niższej zawartości tłuszczu (np
  3. Dodawaj mascarpone stopniowo do masła, miksujać łyżka po łyżce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Możesz dodać do kremu odrobinę cukru, rozpuszczoną białą czekoladę i łyżkę ekstraktu z wanilii lub miąższ z laski wanilii.
  5. Miksuj masę na niskich obrotach, aby zachować gęstość kremu.
  6. Twój krem mascarpone jest gotowy
  7. Wykorzystaj krem do dekoracji tortów, babeczek, ciast lub jako nadzienie do ciast
Krem z mascarpone i budyniu - przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krem z mascarpone i budyniu - przepis, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up