Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami

Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami to danie, które zachwyca prostotą i wyrazistym smakiem. Krewetki podsmażane na patelni z czosnkiem, pietruszką i pokrojonymi pomidorami stanowią połączenie idealne. Dzięki aromatycznym składnikom danie nabiera intensywnego smaku, który doskonale komponuje się z delikatnością krewetek. Idealne jako danie główne lub dodatek do sałatek.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić ząbki czosnku w cienkie plasterki.
- Drobno posiekać umytą i osuszoną natkę pietruszki.
- Rozgrzać masło na patelni.
- Smażyć pokrojony czosnek przez krótką chwilę.
- Dodać odmrożone, odsączone krewetki na patelnię.
- Wrzucić posiekaną natkę pietruszki do krewetek.
- Oprószyć wszystko solą i delikatnie wymieszać.
- Smażyć krewetki po 3 minuty z każdej strony, nie mieszając, tylko odwracając.
- Zdjąć krewetki z patelni i od razu podać.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również