Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami

Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami to danie, które zachwyca prostotą i wyrazistym smakiem. Krewetki podsmażane na patelni z czosnkiem, pietruszką i pokrojonymi pomidorami stanowią połączenie idealne. Dzięki aromatycznym składnikom danie nabiera intensywnego smaku, który doskonale komponuje się z delikatnością krewetek. Idealne jako danie główne lub dodatek do sałatek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić ząbki czosnku w cienkie plasterki.
  2. Drobno posiekać umytą i osuszoną natkę pietruszki.
  3. Rozgrzać masło na patelni.
  4. Smażyć pokrojony czosnek przez krótką chwilę.
  5. Dodać odmrożone, odsączone krewetki na patelnię.
  6. Wrzucić posiekaną natkę pietruszki do krewetek.
  7. Oprószyć wszystko solą i delikatnie wymieszać.
  8. Smażyć krewetki po 3 minuty z każdej strony, nie mieszając, tylko odwracając.
  9. Zdjąć krewetki z patelni i od razu podać.
Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krewetki smażone z czosnkiem, pietruszką i pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up