Krokiety z jajkiem i serem

Krokiety z jajkiem i serem to pulchne i chrupiące kuleczki, w których aromatyczne nadzienie z jajkiem i serem idealnie komponuje się z chrupiącą panierką. To pyszna i sycąca przekąska, którą można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonała propozycja na obiad lub na przyjęcie z przyjaciółmi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do wykonania naleśników: mąkę, mleko, wodę gazowaną, jajka, olej (lub masło) oraz szczyptę soli.
  2. Połącz mąkę, mleko, wodę gazowaną, jajka, olej (lub masło) oraz szczyptę soli i miksuj, aż uzyskasz jednolite ciasto
  3. Upiecz naleśniki na patelni.
  4. Przygotuj farsz: Ugotuj jajka na twardo, start na tarce jarzynowej
  5. Rozsmaruj farsz na przygotowanych naleśnikach, a następnie zawiń je
  6. Obtocz zrolowane naleśniki w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  7. Na patelni rozgrzej olej i smaż krokiety z obu stron, aż będą złociste.
  8. Gotowe krokiety z jajkiem i serem podawaj na ciepło
Krokiety z jajkiem i serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krokiety z jajkiem i serem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up