Leczo z cukinią i bakłażanem

Leczo z cukinią i bakłażanem to pyszne i kolorowe danie, idealne na letnie dni. Połączenie soczystych warzyw z aromatycznymi przyprawami sprawia, że jest to pyszny i lekki posiłek. Dodatek pasta pomidorowa nadaje potrawie intensywnego smaku, natomiast świeże zioła podkreślają całość. Leczo z cukinią i bakłażanem doskonale komponuje się z ryżem lub chlebem, tworząc sycący i zdrowy posiłek dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrojenie bakłażana, cukinii, papryki i cebuli.
- Podsmażenie cebuli na patelni.
- Dodanie pokrojonych bakłażana i cukinii, smażenie aż warzywa zmiękną.
- Dodanie pokrojonej papryki, koncentratu pomidorowego i przypraw.
- Duszenie wszystkich składników razem, aż nabiorą aromatu i połączą się smaki.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Leczo z cukinią i bakłażanem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również