Łosoś z piekarnika w folii

Łosoś z piekarnika w folii to prosty i pyszny sposób na przygotowanie tego popularnego dania. Filet z łososia jest pakowany w folię aluminiową z ulubionymi przyprawami i dodatkami, a następnie pieczony w piekarniku. Dzięki tej metodzie ryba zachowuje soczystość i aromat, a dodatkowo nie traci wartości odżywczych. Danie to doskonale nadaje się na obiad czy kolację dla całej rodziny. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- Oczyścić łososia z ewentualnych ości i skóry.
- Przygotować żaroodporne naczynie.
- Na dnie naczynia umieścić 3 plasterki masła.
- Posolić masło.
- Układać filety łososia w naczyniu jeden obok drugiego.
- Na filety umieścić kolejne 3 plasterki masła.
- Ponownie posolić.
- Przykryć naczynie folią aluminiową.
- Wstawić naczynie z łososiem do zimnego piekarnika.
- Piec łososia w zimnym piekarniku przez około godzinę.
- Sprawdzić, czy łosoś jest gotowy do spożycia.
- Dokończyć potrawę można podać z sosem koperkowym.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Łosoś z piekarnika w folii, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również