Sałatka z łososia, ryżu i warzyw

Sałatka z łososia, ryżu i warzyw to lekka i smaczna potrawa, idealna na letnie dni. Połączenie grillowanego łososia z delikatnym ryżem i kolorowymi warzywami tworzy zdrowy i pożywny posiłek. Dodatek aromatycznego dressing'u z oliwy, cytryny i ziołami nadaje sałatce wyjątkowego smaku. Prosta w przygotowaniu i pełna składników odżywczych, ta sałatka z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi zdrowego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki: 1 kg filetów łososia, 6 plasterków masła, sól.
- Oczyść filety z ewentualnych ości.
- Zdejmij skórę z filetów łososia.
- Przygotuj żaroodporne naczynie, w którym będziesz piec rybę.
- Rozgrzej piekarnik.
- Na dno naczynia połóż 3 plasterki masła i posyp solą.
- Ułóż filety łososia obok siebie, dosyć ciasno.
- Na wierzch filetów połóż kolejne 3 plasterki masła i posyp solą.
- Przykryj naczynie i wstaw do zimnego piekarnika.
- Piecz rybę przez około godzinę, aż będzie gotowa.
- Po upieczeniu, wyjmij rybę z piekarnika.
- Podawaj łososia np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z łososia, ryżu i warzyw, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również