Sałatka z łososia, ryżu i warzyw

Sałatka z łososia, ryżu i warzyw to lekka i smaczna potrawa, idealna na letnie dni. Połączenie grillowanego łososia z delikatnym ryżem i kolorowymi warzywami tworzy zdrowy i pożywny posiłek. Dodatek aromatycznego dressing'u z oliwy, cytryny i ziołami nadaje sałatce wyjątkowego smaku. Prosta w przygotowaniu i pełna składników odżywczych, ta sałatka z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi zdrowego jedzenia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki: 1 kg filetów łososia, 6 plasterków masła, sól.
  2. Oczyść filety z ewentualnych ości.
  3. Zdejmij skórę z filetów łososia.
  4. Przygotuj żaroodporne naczynie, w którym będziesz piec rybę.
  5. Rozgrzej piekarnik.
  6. Na dno naczynia połóż 3 plasterki masła i posyp solą.
  7. Ułóż filety łososia obok siebie, dosyć ciasno.
  8. Na wierzch filetów połóż kolejne 3 plasterki masła i posyp solą.
  9. Przykryj naczynie i wstaw do zimnego piekarnika.
  10. Piecz rybę przez około godzinę, aż będzie gotowa.
  11. Po upieczeniu, wyjmij rybę z piekarnika.
  12. Podawaj łososia np
Sałatka z łososia, ryżu i warzyw

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z łososia, ryżu i warzyw, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up