Makaron z krewetkami i szparagami

Makaron z krewetkami i szparagami to pyszne danie pełne aromatycznych smaków morza i świeżości warzyw. Soczyste krewetki i delikatne szparagi podane na aromatycznym makaronie stanowią doskonałą kombinację smaków, która z pewnością zachwyci podniebienia każdego miłośnika kuchni włoskiej. Ten przepis jest idealny na szybki obiad lub elegancką kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cienko 6 ząbków czosnku i drobno posiekaj małą wiązkę pietruszki.
- W garnku zagotuj wodę, dodaj 2 szczypty soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek
- Pod koniec gotowania, odcedź makaron, zachowując jedną chochlę wywaru z gotowania makaronu.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż czosnek przez około minutę, mieszając, aż czosnek zacznie wydzielać aromat
- Dodaj rozmrożone i osuszone krewetki do czosnku
- Dodaj odcedzony makaron na patelnię i dokładnie wymieszaj, aby obtoczyć go masłem
- Dopraw krewetki do smaku solą i pieprzem
- Zdejmij patelnię z ognia i podawaj makaron natychmiast.
- Danie powinno być gotowe po około 10 minutach
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z krewetkami i szparagami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również