Makaron z pesto łososiowym

Makaron z pesto łososiowym to szybki i smaczny pomysł na obiad. Delikatny smak łososia świetnie komponuje się z intensywnym aromatem pesto. Makaron gotujemy al dente, a następnie mieszamy z sosem pesto z dodatkiem kawałków wędzonego łososia. Danie możemy posypać startym parmezanem i posiekanymi ziołami. Proste w przygotowaniu, ale zaskakująco aromatyczne i pełne smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu.
  2. W międzyczasie przygotuj sos pesto, zmiksuj bazylję, orzechy włoskie, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  3. W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj kawałki łososia i smaż przez około 5 minut.
  4. Po ugotowaniu makaronu odcedź go i dodaj do rondla z łososiem.
  5. Dodaj sos pesto do makaronu i łososia, wymieszaj wszystko razem.
  6. Gotowe danie można udekorować listkami świeżej bazylii i startym parmezanem.
Makaron z pesto łososiowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z pesto łososiowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up