Makaron z serkiem wiejskim na słono

Makaron z serkiem wiejskim na słono to szybki i łatwy do przygotowania danie, które zaskoczy zaskakującym połączeniem smaków. Soczysty serko wiejskie wzbogacony o pieprz, oliwki i suszone pomidory nadaje potrawie wyrazisty i aromatyczny smak. Doskonale komponuje się z delikatnym makaronem, tworząc lekką, ale pełną smaku i konsystencji potrawę. Doskonale nadaje się na letni obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Smażenie cebuli: Drobno siekaną cebulę podsmażamy na dużej patelni z rozpuszczonym masłem aż będzie miękka.
  2. Dodanie czosnku: Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy.
  3. Dodanie śmietany i serków: Następnie wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy serek topiony oraz starty żółty ser, mieszamy aż serki się rozpuszczą.
  4. Doprawienie sosu: Sos doprawiamy sporą ilością czarnego pieprzu, nie solimy.
  5. Dodanie natki pietruszki: Wrzucamy do sosu posiekaną natkę pietruszki i wszystko mieszamy.
  6. Połączenie z makaronem: Dodajemy ugotowany makaron do sosu i wszystko starannie łączymy, aby składniki się połączyły.
  7. Podanie: Gotowe danie podajemy od razu.
Makaron z serkiem wiejskim na słono

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z serkiem wiejskim na słono, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up