Makrela pieczona z warzywami - prosty i smakowity przepis

Przepis na makrelę pieczoną z warzywami to szybka i smakowita propozycja dla miłośników ryb. Makrelę natrzyj oliwą, solą i pieprzem, a następnie ułóż na blasze wraz z pokrojonymi warzywami, takimi jak papryka, cebula i pomidory. Całość pieczemy w piekarniku przez około 20-25 minut, aż ryba będzie soczysta i warzywa lekko zrumienione. Danie idealne na szybki obiad czy kolację. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie marynaty: W misce wymieszaj sól (1/4 łyżki), mieloną kolendrę (1 łyżeczkę), mieloną paprykę (1 łyżkę), mielony czarny pieprz oraz olej roślinny (2 łyżki).
  2. Przygotowanie makreli: Odciąć płetwy, usunąć szkielet i odciąć ogon
  3. Posmarować blachę do pieczenia olejem, następnie położyć na niej każdy kawałek makreli, posmarować je marynatą.
  4. Wstawić do nagrzanego do 180℃ piekarnika i piec przez 20 minut.
  5. Po upieczeniu, udekorować cytryną.
  6. Podawać i gotowe! Smacznego!
Makrela pieczona z warzywami - prosty i smakowity przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makrela pieczona z warzywami - prosty i smakowity przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up