Pasta z buraków i twarogu

Pasta z buraków i twarogu to pyszne, kolorowe danie, które połączenie słodyczy buraków z kremowym twarogiem. Prosty w przygotowaniu przepis, świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska lub dodatek do dań głównych. Bułka tarta, czosnek i jogurt grecki doskonale uzupełniają smak tej zdrowej pasty.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj i obierz buraki, a następnie zetrzyj je na tarce na drobnych oczkach.
- Wytłucz czosnek i posiekaj natkę pietruszki.
- Wymieszaj starte buraki z twarożkiem, czosnkiem, natką pietruszki i oliwą z oliwek.
- Dopraw masę solą, pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny.
- Całość dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
- Przełóż pastę do miseczki i podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z buraków i twarogu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również