Pasta z sera żółtego i czosnku

Pasta z sera żółtego i czosnku to prosty i smaczny dodatek do makaronu, kanapek czy warzyw. Wystarczy zetrzeć ser żółty, dodać rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i odrobinę oliwy z oliwek, wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę można przechowywać w lodówce i wykorzystać do wielu różnych dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze: starty ser żółty, posiekany czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek.
  2. Blendować składniki, aż uzyskasz gładką konsystencję pasty.
  3. Przełożyć pastę do słoika lub innego pojemnika.
  4. Pastę z sera żółtego i czosnku można przechowywać w lodówce do kilku dni.
Pasta z sera żółtego i czosnku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z sera żółtego i czosnku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up