Pasta z wędzonymi szprotkami i białym serem

Pasta z wędzonymi szprotkami i białym serem to proste danie, które możemy przygotować w krótkim czasie. Makaron ugotowany al dente jest mieszany z wędzonymi szprotkami, białym serem, czosnkiem, pietruszką, sokiem z cytryny i oliwą. Danie to posiada intensywny smak ryby, który świetnie komponuje się z kremowym serem. Idealne na szybki obiad lub lekką kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Odsączyć olej z puszki szprotek i umieścić je w misce.
  2. Rozgnieść szprotki widelcem.
  3. Dodać biały ser.
  4. Dodać pokrojoną cebulę.
  5. Dodać koncentrat pomidorowy.
  6. Wymieszać wszystkie składniki.
  7. Doprawić solą i pieprzem.
  8. Dodać mleko i ponownie wymieszać.
  9. Pasta jest idealna do kanapek.
  10. Smacznego!
Pasta z wędzonymi szprotkami i białym serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z wędzonymi szprotkami i białym serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up