Pierś z indyka na parze

Ten przepis na pierś z indyka na parze stanowi zdrową i lekką alternatywę dla tradycyjnego smażenia mięsa. Dzięki gotowaniu na parze zachowuje się naturalny smak i soczystość mięsa, a dodatek ulubionych przypraw sprawia, że danie jest aromatyczne i apetyczne. Idealne rozwiązanie dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, a jednocześnie lubią delektować się smakiem soczystego mięsa.

Składniki

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym zmielić 3 ząbki czosnku przez 4 sekundy na obrotach pozycji 8.
  2. Do zmielonego czosnku dodać 80 g oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki papryki słodkiej, pół do jednej łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę majeranku suszonego, łyżeczkę tymianku suszonego i łyżeczkę bazylii suszonej
  3. Przełożyć marynatę do dużej miski, dodać pierś z indyka i dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się marynatą
  4. Zawinąć zamarynowane mięso szczelnie w folię spożywczą i umieścić w dolnej przystawce Varoma
  5. Po ugotowaniu, zdjąć przystawkę Varoma i pozostawić mięso w folii do całkowitego ostygnięcia.
  6. Pokroić filet z indyka na plastry i podawać na zimno jako dodatek do pieczywa.
Pierś z indyka na parze

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z indyka na parze, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up