Pierś z indyka na parze

Ten przepis na pierś z indyka na parze stanowi zdrową i lekką alternatywę dla tradycyjnego smażenia mięsa. Dzięki gotowaniu na parze zachowuje się naturalny smak i soczystość mięsa, a dodatek ulubionych przypraw sprawia, że danie jest aromatyczne i apetyczne. Idealne rozwiązanie dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, a jednocześnie lubią delektować się smakiem soczystego mięsa.
Składniki
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym zmielić 3 ząbki czosnku przez 4 sekundy na obrotach pozycji 8.
- Do zmielonego czosnku dodać 80 g oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki papryki słodkiej, pół do jednej łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę majeranku suszonego, łyżeczkę tymianku suszonego i łyżeczkę bazylii suszonej
- Przełożyć marynatę do dużej miski, dodać pierś z indyka i dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się marynatą
- Zawinąć zamarynowane mięso szczelnie w folię spożywczą i umieścić w dolnej przystawce Varoma
- Po ugotowaniu, zdjąć przystawkę Varoma i pozostawić mięso w folii do całkowitego ostygnięcia.
- Pokroić filet z indyka na plastry i podawać na zimno jako dodatek do pieczywa.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z indyka na parze, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również