Pierś z indyka z brzoskwiniami z puszki

Pierś z indyka z brzoskwiniami z puszki to prosty i szybki przepis na pyszne danie główne. Soczysta pierś z indyka jest smażona na patelni, a następnie podawana z podsmażonymi brzoskwiniami z puszki, które dodają lekkiej słodyczy i orzeźwiającego smaku. To idealna propozycja na obiad czy kolację, którą można przygotować w krótkim czasie, a która zachwyci wszystkich smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj marynatę (brine) przez wymieszanie octu jabłkowego, soli, świeżego rozmarynu i tymianku
  2. Zamarynuj pierś z indyka w tej marynacie na 4-6 godzin.
  3. Wyjmij pierś z marynaty i osusz skórę.
  4. Posmaruj skórę oliwą z oliwek i posyp pieprzem, umieść na ruszcie na blaszce do pieczenia.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 425 stopni F (218 stopni C) przez około 15-20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (177 stopni C).
  6. Podczas gdy pierś z indyka się piecze, przygotuj glazurę brzoskwiniową
  7. W garnku podsmaż cebulę na oliwie, dodaj pokrojone mrożone brzoskwinie, odrobinę octu jabłkowego, rozmaryn, Worcestershire sauce, brązowy cukier i miód.
  8. Dusź składniki na małym ogniu, aż brzoskwinie zmiękną i składniki się połączą, tworząc gęstą glazurę.
  9. Wyjmij pierś z indyka z piekarnika i posmaruj ją przygotowaną glazurą.
  10. Włóż ponownie pierś z indyka do piekarnika na około 30 minut
  11. Po wyjęciu z piekarnika, pozostaw pierś z indyka do odpoczynku, a następnie pokrój i podawaj z ulubionymi dodatkami
  12. Smacznego!
Pierś z indyka z brzoskwiniami z puszki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z indyka z brzoskwiniami z puszki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up