Pierś z indyka z morelami

Pierś z indyka z morelami to eleganckie i aromatyczne danie, które doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Soczysta pierś z indyka podana z delikatnym sosem morelowym z dodatkiem świeżych moreli to połączenie smaków, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. To danie może stanowić doskonałą propozycję zarówno na uroczysty obiad, jak i elegancką kolację w gronie bliskich.
Składniki
Przygotowanie
- Usuń skórę z piersi z indyka.
- Posól i popieprz mięso z obu stron.
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy.
- Smaż pierś z indyka z obu stron na złocisty kolor.
- Dodaj posiekane morele do patelni i smaż przez kilka minut.
- Podgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Przełóż mięso z patelni do naczynia żaroodpornego.
- Wstaw potrawę do piekarnika i piecz przez określony czas (jeśli podany).
- Sprawdź, czy mięso jest odpowiednio upieczone.
- Podawaj gorące, posypane posiekaną natką pietruszki.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z indyka z morelami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również