Pierś z kurczaka w jajku - prosty i pyszny przepis

Piersi z kurczaka w jajku to danie proste w przygotowaniu, a jednocześnie wyjątkowo smaczne. Mięso jest soczyste i aromatyczne, a chrupiąca panierka nadaje mu dodatkowego smaku. Idealne danie na szybki obiad lub kolację dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki: piersi z kurczaka, jajka, przyprawy, oliwę lub olej.
- Oczyszcz i pokrój piersi z kurczaka.
- Rozbij jajka do miski i roztrzep je widelcem lub trzepaczką.
- Dodaj ulubione przyprawy do jajek i wymieszaj.
- W rondelku lub na patelni rozgrzej olej.
- Zamocz kawałki kurczaka w jajku.
- Podsmaż kurczaka na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą złociste i dobrze przezrumienione.
- Gotowe kawałki kurczaka wyjmij z patelni i odcedź na papierowym ręczniku.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami, np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w jajku - prosty i pyszny przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również