Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z fasolką szparagową

Pyszna i aromatyczna pierś z kurczaka podana w delikatnym sosie koperkowym z dodatkiem chrupiącej fasolki szparagowej. Proste i szybkie danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i ugotowanie fasolki szparagowej.
  2. Pokrojenie pierś z kurczaka na plastry lub kawałki.
  3. Przygotowanie marynaty lub przyprawienia dla kurczaka.
  4. Podsmażenie lub upieczenie kurczaka.
  5. Podanie fasolki szparagowej i kurczaka razem na talerzu.
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z fasolką szparagową

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z fasolką szparagową, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up