Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem

Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem to proste danie, które zachwyca smakiem i aromatem. Soczysta pierś z kurczaka nadziewana jest krojonym porem i serem, a całość skrapiamy sosem majonezowym. Przepis ten idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymyć i osuszyć filety z kurczaka
  2. Rozbić mięso przykryte folią spożywczą z obu stron, posypać solą, pieprzem i papryką słodką.
  3. Układać plastry kurczaka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania, posypać solą, pieprzem i papryką od strony dołu.
  4. Przygotować pastę brokułową: zetrzeć ser żółty, drobno posiekać kilka różyczek brokuła, dodać jogurt lub śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
  5. Rozsmarować pastę brokułową równomiernie na filetach.
  6. Piec w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez około 40 minut w trybie grzania góra-dół.
  7. Po upieczeniu, posypać startym serem i ponownie wstawić do piekarnika na 2-3 minuty, aby roztopić ser.
  8. Podawać i zajadać się tym pysznym daniem!
Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up