Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem

Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem to proste danie, które zachwyca smakiem i aromatem. Soczysta pierś z kurczaka nadziewana jest krojonym porem i serem, a całość skrapiamy sosem majonezowym. Przepis ten idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Wymyć i osuszyć filety z kurczaka
- Rozbić mięso przykryte folią spożywczą z obu stron, posypać solą, pieprzem i papryką słodką.
- Układać plastry kurczaka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania, posypać solą, pieprzem i papryką od strony dołu.
- Przygotować pastę brokułową: zetrzeć ser żółty, drobno posiekać kilka różyczek brokuła, dodać jogurt lub śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
- Rozsmarować pastę brokułową równomiernie na filetach.
- Piec w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez około 40 minut w trybie grzania góra-dół.
- Po upieczeniu, posypać startym serem i ponownie wstawić do piekarnika na 2-3 minuty, aby roztopić ser.
- Podawać i zajadać się tym pysznym daniem!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z porem, serem i majonezem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również